Inspiratie van Studio Groen + Schild

Plaats een reactie
Uncategorized

Via via hoorden we van dit project van Studio Groen + Schild uit Deventer. Een oude boerderij in Geesteren waarin wordt gewerkt met ‘binnen-‘ en ‘buitenruimtes’. We waren meteen verliefd op dit concept!

Woonboerderij Geesteren
Renovatie en verbouwing boerderij
300 m2
Oplevering 2009

Boerderij wordt woning met werkruimte

In de achterhoek liggen karakteristieke boerderijen met een T-vorm. Dat geldt ook voor deze 18e eeuwse monumentale boerderij die is gerenoveerd tot woon- en werkruimte voor een gezin met twee kinderen.
Allereerst is de authentieke indeling zichtbaar gemaakt door het slopen van verbouwingen en uitbreidingen die de oorspronkelijke ruimtelijkheid vertroebelden. Bij het verwijderen van al die lagen kwam iets moois tevoorschijn: een oude houtstructuur die nog grotendeels intact bleek.
In de deel is een ‘box’ toegevoegd met de ouderslaapkamer en badkamer. Dit volume is geschilderd met een grijsgroene hoogglans verf die het nieuwe van dit element onderstreept.
Met precisie en vakmanschap zijn de nieuwe elementen aangesloten op de houten spanten. Een project waarin maatwerk het beste van oud en nieuw met elkaar verbindt en daarbij de verschillen leesbaar laat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s