Geëxpandeerde kleikorrel!

8 reacties
Uncategorized

Zo, leuke titel hè?! Hoe we hier op zijn gekomen lees je hieronder.

Zaterdag 14 juli staat het storten van de betonvloer in de badkamer op het programma. Gelukkig kunnen we rekenen op onze lieve (klus)vrienden Cuny & Marco. Best spannend hoor, zelf zo’n vloertje storten, vooral als je dat geen van allen nooit hebt gedaan. Gelukkig zijn we goed voorbereid, o.a. d.m.v. het bekijken van dit filmpje.

We beginnen met alle 50 zakken lichtgewicht beton ( x 18 kg per stuk!!) weer naar beneden te transporteren, via een zelfbedachte ‘glijbaan’ door Marco. De betonmolen (geleend van buurman Toon) kan namelijk nét niet de trap op.

Betonmeester Marco in actie! #seriousbusiness

Boven zorgt Frank dat het beton op de juiste plek & hoogte komt.

Johnny van Installatiebedrijf Loohuis heeft ervoor gezorgd dat alle nodige pijpen & het afvoerputje zijn aangebracht. Het huis wordt steeds echter!

Het gaat goed!

Beton bestaat uit zand, cement, water en grind. Omdat wij lichtgewicht beton gebruiken, is het grind vervangen door ‘geëxpandeerde kleikorrels’…..vandaar!

Na de lunch ruilen Marco en Frankie van plek.

Cuny is onze ‘bouw-vrouw’ en staat haar mannetje bij het betonmengen!

Zo, na zo’n 5 uur (incl. koffie en lunchpauze) ligt de vloer er strak in! De vloer dekken we af met plastic, zodat het droogproces niet te hard gaat en het beton hierdoor goed kan uitharden.

Einde middag gaan we richting B&B De Pothaar, waar we die avond slapen in een van de appartementen.

Eerst lekker douchen, een biertje drinken en rondneuzen in de stal, voordat we gaan eten.

Na heerlijk gegeten te hebben bij Graaf Otto in Loo/Bathmen én een goede nachtrust, gaan we zondagochtend weer vrolijk verder met andere klussen: Cuny & Ca brengen isolatie aan op zolder en Marco & Frank beginnen met het inbouwen van de trap. Tussen de regenbuien door laat de zon zich ook nog even zien!

Rond 14.30 uur gaan we richting het buurtfeest van ‘Okkenbroek Zuid’, waarvoor we zijn uitgenodigd. Leuk om de buren te ontmoeten die we nog niet kennen.

Het is super gezellig!!

’s Avonds komen architect Roel en zijn vrouw Yvette ook nog gezellig langs! En daarna is het genieten van de ondergaande zon!

Maandagochtend zijn Frank en ik weer met z’n 2-tjes en gaan we verder met het inbouwen van de trap aan de achterkant van het huis-in-huis. Het kozijn van de wc-deur staat op z’n plek!

De contouren van de kast onder de trap wordt al goed zichtbaar.

Lieve Cuun & Marco, wederom dank voor jullie hulp, liefde, input, paëlla, meedenken én gezelligheid!!
De komende twee weken (21 juli tot en met 5 augustus) hebben we vakantie en zijn we natuurlijk fulltime te vinden in Okkenbroek. Eén ieder die langs wil komen is van harte welkom, maar bel wel even van te voren naar Ca (06-24628710).

8 thoughts on “Geëxpandeerde kleikorrel!”

  1. Weet niet wat mooier is: de voortgang aan jullie huis, de mooie zonsondergang of de Grolsch (natuurlijk) bij de buurtfeest!

  2. Prachtig hoor!!! Krijg er gewoon zin in om jullie maar natuurlijk Frankie te helpen.
    Gaan we doen na onze vakantie!!
    Gr,
    Niels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s