…en we bouwen door!

10 reacties
Uncategorized

Het is zover: Eindelijk kunnen we door met bouwen! Wat een FEEST! Na een (nogal lang & enerverend….) traject met de bank hebben we onze hypotheek over kunnen sluiten MET bouwdepot. Nu kunnen we ons huis afmaken en dat houdt in: het huis-in-huis afwerken met een strakke beplating, de trap aan de voorkant plaatsen, het kantoor maken en de vloer afwerken aan de andere zijde van het huis dat binnen/buiten gedeelte blijft.

We hebben een fijne aannemer gevonden, nl. Hans Bosveld (BrederdanbouW) met zijn team uit Warnsveld. Twee weken geleden, op maandag 14 mei, zijn ze begonnen!

IMG_5070

Hans (midden), Glenn (links) en Thomas (rechts) beginnen met de beplating van het huis aan de voorkant. De platen zijn 18 mm dik Melamine en groen van kleur.

Wat gaat het snel! Na 1 week is de voorzijde en 1 zijkant al af.

We hadden het idee om de platen meteen al te gaan schilderen, maar dat stellen we nog even uit (kan altijd nog). De platen zitten er rete strak op en het is een mooie groene kleur!

IMG_5123

Ook buurhaan Joan komt even een kijkje nemen…

IMG_5124

En het huis-in-huis lijkt ineens 2x zo groot….

Dan hebben we een leuk klusje voor 2e Pinksteravond: de trap naar binnen sjouwen met een paar lieve & sterke buurmannen. Uiteindelijk met 9 man sterk lukt het: een ultiem staaltje Noaberschap. (Iedere boom weegt 350 kg: een mooi & praktisch ontwerp van mijn lieve man….  😉 ) Dank Tone, Tom, Arnold, Benny, Henkie, Jesper, Michel en Thomas!

Brum & Lady zijn erg nieuwsgierig en vooral Brummel kan de reuring op ons erf wel waarderen…. Aan de voorzijde is het nu ‘gek’ leeg….en mooi nu de trap daar weg is.

De volgende dag zijn ze met 4 man sterk: Hans & Lars zetten de trap ‘even’ neer en Glenn & Thomas gaan verder met de beplating.

IMG_5237

Als Frank & ik ’s avonds van ons werk komen, staat de trap op z’n plek! Wat een mijlpaal!! Sowieso voelt het zeer ‘luxe’ voor ons dat wij niet meer zelf hoeven te bouwen en het is elke keer weer een feestje thuiskomen en zien wat de vorderingen zijn.

 

De trap staat prachtig in de ruimte! (alsof ie er altijd al gestaan heeft…)

Nu kunnen we ons huis ook eens vanuit een andere hoek bekijken.

Gister (zondag 27 mei, 30 graden), halen Frank & ik aan beide zijden het binnen-buiten gedeelte leeg, want de volgende dag gaan ze aan het kantoor beginnen en moet de betonvloer eruit….daarover later meer in ons volgende blog!

10 thoughts on “…en we bouwen door!”

  1. Carla & Peter schreef:

    Proficiat met het resultaat bij de bank, we zijn nieuwsgierig naar het resultaat. Ziet er gaaf uit zo op de foto!

    Groet Carla en Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s