Friendfunding


Genieten van de rust van de natuur…
Het maïs horen ruisen in de wind…
Opstaan met het geblaat van de schaapjes in de wei…

Frank en ik zijn trots op ons huis en genieten met volle teugen van dit bijzondere bouwavontuur! En jíj kunt ons helpen! Lees verder hoe.

Hoe het begon
En nu verder
Wat is Friendfunding?
OK, wat willen we nu concreet?
What else?
Wat valt er eigenlijk te beleven in Okkenbroek?

Hoe het begon…
Na jaren in het Westen van het land gewoond te hebben kwam de afgelopen jaren de wens om rustiger en meer ‘in het groen’ te gaan wonen. Én we wilden een project, waarin we al onze creativiteit kwijt konden.

Na twee jaar rondkijken en veel huizen te hebben bekeken (iedere maand hadden we een ‘Oosten-dagje’ waarin we veel huizen bekeken en steeds meer vertrouwd raakten met de IJsselstreek), kwamen we dit huis in Okkenbroek op het spoor.

Het was liefde op het eerste gezicht! Precies wat we zochten: een prachtige monumentale boerderij, van de buitenkant al opgeknapt en van binnen helemaal leeg. Perfect voor ons, want daarin hadden we alle ruimte om iets bijzonders te gaan creëren.

Het ‘goede gevoel’ was er meteen en samen met bevriende architecten Carin & Roel (BLAUW Architecten) ontvouwde er zich op moeiteloze wijze een fantastisch nieuw concept: het ‘huis-in-huis’. De inhoud van de oude schuur van 1.100 m3 leent zich hier perfect voor. Dat was het begin.

Inmiddels zijn we nu bijna een jaar bezig en nog steeds is ‘moeiteloos’ een woord dat goed bij ons project past. Je kunt ook zeggen: ‘het moest zo zijn…..’ of ‘het klopt’.

Ieder weekend klussen (van zaterdag t/m maandag), met z’n tweeën en ook vaak met hulp; na ieder weekend een stukje op ons blog schrijven over onze vorderingen; het vinden van een goede aannemer en installateur (Ronny & Johnny); het kopen van de benodigde materialen…, het ging (bijna) allemaal vanzelf.

En nu verder….
We zitten in de eindfase van het afmaken van ons huis-in-huis en hierbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Ja, zo simpel is het eigenlijk en we schromen niet dit aan jullie te vragen. Het is immers een bijzonder en ambitieus project waaraan we zijn begonnen, en daar hoort deze bijzondere vraag bij…

Bouwen met een groot budget is best makkelijk! Wij hebben ervoor gekozen om te bouwen met een beperkt budget en dat heeft zo z’n geheel eigen uitdagingen.

Vanuit die uitdaging willen we je vragen ons te helpen ‘geld te creëren’.  Eén van de mogelijkheden voor het creëren van geld is het zogenoemde  friendfunding.

Wat is Friendfunding?
Friendfunding (ook wel crowdfunding) is het werven van fondsen via kleine bedragen bij een grote massa mensen.

Het biedt naast het werven van fondsen ook mogelijkheden voor het bijeenbrengen van kennis, ideeën en een netwerk. Mensen geven sneller aan een concreet project met een overtuigend verhaal of waarvan ze de initiatiefnemers kennen. Een originele tegenprestatie van de initiatiefnemers zorgt ervoor dat iemand vanuit zijn/haar hart een (hoger) bedrag doneert.

OK, wat willen we nu concreet?
De Keuken
Één van de onderdelen van ons huis-in-huis waarvoor we friendfunding willen inzetten is een keuken! Een praktische, mooie en goede keuken, waarin we samen en met vrienden en familie heerlijk kunnen vertoeven en die recht doet aan het huis.

Een ambitieus project als dit kan sneller gerealiseerd dan we vaak denken. Het geheim zit ‘m in de hoeveelheid mensen, die ieder een klein steentje bijdragen.

Zo kan een bijdrage van € 75,- per persoon bij 100 deelnemers al € 7.500,- opleveren. Dat dekt al een groot deel van de kosten.

Ons idee is als volgt:
Je koopt een stukje keuken voor  € 50,- of € 75,- per persoon/stel. Als veel mensen dit doen, kunnen wij sneller onze keuken realiseren.

Wat krijg je ervoor terug?
Natuurlijk willen wij jullie hier iets voor teruggeven. Hiervoor hebben we het volgende bedacht: we gaan, uit alle mensen die meedoen, één winnaar kiezen die 1 weekend gratis (met zijn/haar gezin) is ons prachtige huis mag logeren!

En, als je niet wint, win je tóch ook weer wel, want voor al onze sponsors gaan we een spetterend feest geven (ín de keuken….)!

Dus het werkt als volgt
Jij doneert € 50,- of € 75,- aan onze keuken en in ruil daarvoor maak je kans op een familieweekend in ons mooie huis (van vrijdagavond t/m zondagavond, voor maximaal 4 personen).

Wil je meedoen? Stort dan je bedrag op rekening 5151809 tnv CH Ruijs, Voorschoten, o.v.v. ‘keukenvriend’.

What else?
Heb je niet zo’n gevoel bij het keuken en het friendfunding-voorstel, dan zijn er ook andere mogelijkheden om ons te steunen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het vieren van je verjaardag tussen de koeien en het maïs?

Of een high-tea met vriendinnen, inclusief super-de-luxe catering? Met mooie gedekte tafels in het binnen/buiten gebied?

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een weekendje weg?

Of wil je een fotogenieke omgeving voor een fotoshoot? De 1ste fotoshoot heeft al plaatsgevonden; voor het nieuwe klusconcept van Vereniging Eigen Huis!

Heb je een familieweekend of een weekend met vrienden te plannen? En wil je de rust van het buitenleven combineren met een bezoekje aan een nabijgelegen stad? Kom dan logeren in ons bijzondere huis-in-huis in Okkenbroek, om de hoek bij Deventer!
Voor al deze leuke events kun je ons huis huren.

Of kun je ons geld lenen tegen weinig/geen rente?

We staan overal voor open. En vinden het super als je wilt meedoen en meedenken!

Heb je interesse of ideeën, bel met Ca ( 06 – 246 28 710 ) en we maken samen voor jou een plannetje op maat!

Wat valt er eigenlijk te beleven in en rondom Okkenbroek?
Ontdek de charme en rust van het buitenleven, dichtbij de gezellige Hanzesteden Deventer en Zutphen!

In het mooie Salland is genoeg te doen: natuurlijk kun je er heerlijk wandelen en mooie fietstochten maken. En om de hoek liggen de prachtige Hanzesteden Deventer en Zutphen (mét fluisterbootjes) en laten we ook Arnhem (voor de modeliefhebbers!) en Zwolle niet vergeten.

De Holterberg ligt op 15 minuten rijden en daar is het voor zowel jong als oud(er) goed toeven. Wat heeft de Holterberg te bieden?

–       een groot natuurgebied: Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
–       Natuurdiorama Holterberg: natuurmuseum met zeer veel Europese dieren
–       5 restaurants , waaronder het sjieke restaurant/hotel ‘De Swarte Ruijter’
–       Canadian War Cemetry – midden in het bos met prachtige tuin
–       Midgetgolfbaan met fantasygolf

Op 10 minuten van ons huis vind je het gezellige zwembad ‘De Looermark’: waar je in de zomer een heerlijke verkoelende duik kunt nemen. Ook voor de allerkleinsten een goede optie, met een apart babybadje.

En laten we recreatiegebied Bussloo niet vergeten, met zwemmogelijkheden, een heerlijke sauna en een luxe restaurant.

Vanuit ons huis ben je in 15 minuten in hartje Deventer! Deze veelzijdige stad heeft veel te bieden, waaronder de grote biologische markt op zaterdag, het internationale festival ‘Deventer op Stelten’ begin juli, de beroemde boekenmarkten en het Charles Dickens evenement in december. En wist je dat het winkelaanbod niet onder doet voor de beroemde ‘9-straatjes’ in Amsterdam?! Deventer, met het anagram ‘tevreden’……wat wil je nog meer!

En heel praktisch: de HEMA en AH op 10 minuten rij-afstand!

Heb je interesse en wil je ons helpen? Neem dan contact op met Carolien Ruijs: 06 – 246 28 710 of per mail: ca@studioca.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s